apartments hrboka zman english

Gdje smo - Žman Dugi otok

Žman je naselje i lučica na jugoistočnom dijelu Dugog otoka, sjeverozapadno od Sali i Zaglava i jugoistočno od Luke, udaljeno od Zadra 13 nautičkih milja.

Žman je drugo mjesto po veličini na Dugom Otoku i smješteno je iznad i u uvali Žmanšćica koja je i izuzetno dobro sidrište. Pod nazivom Mežano prvi put se spominje u 13. stoljeću, a iz tog vremena datira i trobrodna bazilika župna crkva Sv. Ivana Krstitelja.

U blizini su dva slikovita otočića Krknata i Vaka. Slikovito poljoprivredno ribarsko mjesto sa plodnim poljima koji se zimi pretvaraju u Malo i Velo jezero.

apartmani hrboka gdje smo

Gospodarska je osnova poljodjelstvo, vinogradarstvo, ribarstvo i turizam pa stoga je i bogata ponuda kvalitetnih domaćih proizvoda, ulja, vina i sira.

Mapa

U samom mjestu se nalaze trgovina, pošta, ambulanta, 2 restorana, konoba i caffe bar te velika plaža s tušem. Od ostalih sadaržaja u mjestu je i košarkaško igralište,boćalište i dječje igralište.

Turistička ponuda mjesta i otoka nudi gostima dovoljno izazova da provedu cijeli odmor bez stresa te potrebe za promjenom boravišta.

Slike

apartmani hrboka žman gdje smo